Food

EΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΠΑΝΑΝΑΣ


Η μπανάνα είναι ένα φρούτο με πολλές βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες, ενώ η γλυκιά της γεύση και ο κορεσμός που προκαλεί λόγω των φυτικών ινών την καθιστούν ένα ποιοτικό σνακ σε σχέση με οποιοδήποτε επεξεργασμένο τρόφιμο ή γλύκισμα. Σας προτείνουμε πιο κάτω μια πολύ εύκολη και υγιεινή συνταγή για παγωτό από μπανάνα. Χωρίς συντηρητικά, απλά με φρούτα λίγη ζάχαρη και γάλα ξηρών καρπών.

Υλικά:
3 πολύ ώριμες μπανάνες
4 κ.σ. γάλα ξηρών καρπών
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη μαύρη ακατέργαστη

Εκτέλεση: Θέλουμε τις μπανάνες να είναι πολύ πολύ ώριμες, δηλαδή αρκετά μαυρισμένες απ’ έξω και μαλακές από μέσα. Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ροδέλες σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξη. Αυτός είναι και ένας καλός τρόπος να μην πετάτε ποτέ τις μπανάνες που λόγο της ζέστης μαύρισαν.

Περίπου 10 λεπτά προτού θελήσουμε να σερβίρουμε το παγωτό, βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη και τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν ελαφρά. Στη συνέχεια τις ρίχνουμε όπως είναι αρκετά παγωμένες στο μούλτι, μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά και αμέσως σερβίρουμε.

Σερβίρουμε προσθέτοντας σπασμένους ξηρούς καρπούς και μέλι ή γλυκό κουταλιού.

Το ίδιο γίνεται και με άλλα φρούτα, ροδάκινα, αβοκάντο, μήλα, αχλάδια, μάγκο κλπ απλώς αυξομειώνετε την ζάχαρη.

Καλή απόλαυση !!

Πηγή: http://terrapapers.com/